5 Kasım 2012 Pazartesi

KANUNİ PHANTOM 180


Motorcuyuz  tarafından yazılmıştır.

Kanuni phantom’umu 24 Nisan tarihinde teslim aldım. Resimlerinden kesinlikle daha alımlı bir motor diyebilirim. Motorum piyasada en az on bin liralık motorun görüntüsüne sahip olsun, benzini koklasın,120km hıza düz yolda çıksın ve korusun diyorsanız bu motor tam size göre. Benim bu motorun en sevdiğim yanlarından biri yokuş yukarı sağ şerite geçmeden paşalar gibi hızımı koruyarak yokuşu tırmanabilmesi.    Arka lastik ebadı dengi motorlardan kalın. Buda virajlarda kolaylık ve güven sağlıyor. Diğer bir artısı da arka frenin disk oluşudur. Gidon tasarımı  motora hâkimiyeti kolaylaştırmakta.
17 litrelik depo benzin istasyonunu unutturuyor. Benzin tüketimi 100 km’de ortalama 15 TL yaktığı şeklindedir. Dinamik far tasarımı oldukça başarılı olmuş. Orijinal Far ledleri ve depo yanlarında ki ledler motora ayrı bir hava katıyor. Egzozun sele altından çıkması motorun ayrı güzelliklerinden biri diyebilirim.
Selenin biraz daha yumuşak imal edilmesiyle sürüş keyfinin artacağı kanısındayım. Lastikler düz yolda virajlarda özellikle kuru zeminde başarılı. Islak zemine girişte lastiğe yapışan tozlar yüzünden yol tutuşu doğal olarak bir miktar azalıyor. Lastiğin tamamen ıslanması ve zemine alışmasıyla azalan tutuş ortadan kalkıyor.
Motor hacminin 180 lik olması yakıt bakımından inanılmaz bir avantaj olmakla birlikte 120 km den sonra zorlanlaya başlaması hız tutkunları için dezavantaj olabilir. Gelecek yıllarda Kuralkan’dan  250 cc lik Phantom üretimine başlamasını temenni ediyorum.
Günlük hayatta çok dikkat çeken bir model. Örneğin motoru bırakıp bir yere gidiyorum. Geri geldiğimde ya başında ya üstünde biri mutlaka oluyor. Ulaşılabilir fiyatta olması bu motoru merak edilir hale getiriyor.Hiç durmadan 300 km yol yaptım. Motorda en ufak şişme vs. yok. 2 kişi düz yolda 110 km hızda stabil şekilde seyredebilirsiniz. Bakımlarını aksatmaz makinanıza temiz bakarsanız en yakın arkadaşınız olacaktır.
Herkese güvenli sürüşler dilerim
8124268 Kanuni phantom ; Amatör test yazısı


------------------------------------------------------------------------------------------------------------















----------------------------------------------------------------------------------------------------